Geloven

In de kerk gaat het om geloof. Geloven in God. Wij geloven dat God goed is en liefdevol. Wij geloven dat Hij ons leven en de wereld goed terecht zal brengen. Wij geloven dat Jezus heeft gezorgd voor een nieuw begin tussen God en mensen, een nieuw begin zelfs van de wereld. Jezus had er zijn leven voor over.

Hoofd

Maar wat is geloven? Geloven betekent dat je een overtuiging hebt. Geloven in God verandert je denken over jezelf, over andere mensen, over de wereld. Je gaat anders aan kijken tegen wat een goed en zinvol leven is. Deze kant van geloven kun je noemen ‘geloven met het ‘hoofd’. Als je wilt, laten we je graag delen in onze overtuigingen en gaan we erover in gesprek.

Hart

Geloven is meer dan een overtuiging hebben. Geloven doe je ook met je hart. Je vertrouwt je toe aan leiding door God. Je geeft je over aan zijn liefde voor jou. Dat is niet niks: jezelf toevertrouwen aan iemand anders dan jijzelf, jezelf overgeven aan God. Maar wij geloven dat dit het beste is dat je kunt doen. We vertellen je er graag meer over, als je dat wilt.  

Handen

Geloven heeft ook een actieve kant. Je komt in beweging. Je gaat leven volgens de normen en waarden van God, zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid en trouw. Waar het vooral om gaat: je laat je leiden door liefde. Liefde voor andere mensen, voor de wereld om je heen. Jezus heeft ons geleerd wat liefde is. Hij helpt ons en wij helpen elkaar om die liefde in de praktijk te brengen.