Goed nieuws, waar krijg je dat nog?

Een kapotte wereld

Kijk om je heen en je ziet overal troep en chaos waar mensen in moeten leven. De ene crisis volgt op de andere. Oorlog, klimaat, you name it. Wat wij mensen ook doen en bedenken, het wordt er niet beter op. Somber? Eerder realistisch. Zie het onder ogen. Het is niet eerlijk om alle ellende af te schuiven op anderen, jij en ik maken deel uit van het probleem. Hoe komt het goed?

Gods liefde

God heeft het anders bedoeld. Hij heeft alles juist goed en mooi gemaakt. Maar wij mensen gingen onze eigen keuzes maken en alles naar onze hand zetten. Zonde heet dat in de Bijbel, of schuld. Voordat je verder kunt, moet een schuld worden afbetaald of vergoed. Ook deze schuld. Want dan kan er een echt nieuw begin komen. Dat is wat God wil: de wereld vernieuwen en mensen veranderen. God houdt van mensen. Daarom zet Hij zich 100 procent in om weer terug te komen bij zijn liefste wens: een wereld vol liefde en rechtvaardigheid.  

Jezus op aarde

Maar hoe kan het goed komen? Wij mensen kunnen dat niet oplossen. Wij zijn deel van het probleem. Daarom geeft God zijn eigen Zoon, Jezus Christus. Hij kwam op aarde. Jezus offerde zich op, Hij stierf aan het kruis in onze plaats. Zo wordt de schuld betaald. Wij kunnen het niet, dus doet Jezus dat voor ons. En zo kan er een nieuw begin worden gemaakt. Jezus stond op uit de dood.  Hiermee wordt duidelijk: die nieuwe, mooie wereld gaat echt komen. Op een dag komt Jezus terug op aarde. En dan is het definitief: alles nieuw.

Jouw keuze

Waar het voor jou en mij om gaat is dat we deze boodschap over Jezus aannemen en ons vertrouwen gaan stellen op Hem. Je kunt toeschouwer zijn van dit goede nieuws. Veel mooier is om er deelnemer aan te worden. Dat kan, als je kiest voor Jezus. Wij begeleiden je graag bij het maken van jouw keuze en zullen doen wat we kunnen om je te helpen aan deze keuze vast te blijven houden!