Predikant

Even voorstellen

Mijn naam is Maurits Oldenhuis, geboren in 1972, en sinds 2012 predikant van Het Baken. Ik vind dat ik mooi werk heb. Ik breng mensen graag aanraking met God. Ik geloof dat Hij goed en liefdevol is en dat je leven opbloeit met Hem erbij. De persoon van Jezus fascineert mij enorm. Ik help je graag om te ontdekken wie Hij is en voor jou kan zijn.

Als predikant ben ik actief rond kerkdiensten. Ik bereid ze inhoudelijk voor, en ontwerp samen met anderen het programma voor een kerkdienst. Muziek speelt hierin een grote rol. Ik leg een stukje Bijbel uit en doe mijn 

best om die woorden van toen te laten landen in levens van nu. Daarnaast voer ik gesprekken met jongeren over de kernwaarden van het christelijk geloof. Ik kom bij mensen thuis om hen tot steun en bemoediging te zijn. Ik geef samen met ons leiderschapsteam sturing aan het reilen en zeilen van de gemeente. Geen week is hetzelfde.

Ik vind het belangrijk dat dat mensen in de kerk niet alleen een klik krijgen met God, maar ook met elkaar. In onze wereld van nu is dat best een uitdaging. Mensen leven langs elkaar heen, zijn eenzaam of verschillen maken het samenleven moeilijk. Mooi om mee te werken aan onderlinge verbinding. Iedereen is daarbij welkom. En gaaf als het lukt.  

De naam van ons kerkgebouw is Het Baken. Het gebouw zelf heeft iets van een vuurtoren. Een baken geeft licht. Een schip kan er op koersen. Wij willen ook zo’n baken zijn, een baken dat licht verspreidt om zich heen. Ik draag graag mijn steentje bij.

Als jij denkt dat ik iets voor je kan betekenen of je wilt gewoon meer weten, neem gerust contact op en dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.