Kerk, wat heb je eraan?

Door God bedacht

Wat is een kerk? Een kerk is niet bedacht door mensen. Dan zou het een soort club zijn, met eigen regels en manieren van doen. De kerk is een geestelijk huis, dat God aan ons geeft. Een thuis waar je veilig bent, waar je met elkaar samen leeft en in de praktijk brengt wat God ons allemaal leert. Daarom is er een kerk: om elkaar te helpen om met God te leven.

Samen één

De kerk kun je de familie van God noemen. Hij is onze Vader en wij zijn kinderen van Hem. We leven samen als broers en zussen in het geloof. Wij geven Gods liefde aan elkaar door. Wij zijn allemaal verschillend, maar als er verschillen aan de oppervlakte komen, zoeken we naar wat ons verbindt. Als er gemeenteleden in de problemen komen, dan staan we klaar om hen te helpen, met woorden en met daden. Wij stimuleren bij elkaar om een levende band met God te hebben en deze te onderhouden.

Een plek van vergeving

Ons leven is niet perfect. Ieder mens maakt fouten. Ook tussen mensen gaan er vaak genoeg dingen mis. In de kerk doen we niet alsof dat er allemaal niet is. Maar wij geloven dat er dankzij Jezus vergeving is. Fouten kunnen worden opgelost. Conflicten kunnen worden bijgelegd. Mensen kunnen een nieuw begin maken. God helpt ons erbij.

Een baken zijn

Ons kerkgebouw heet Het Baken. Een baken verspreidt licht. Wij willen als kerk een baken zijn. Om het licht van God te verspreiden in onze omgeving. Om de liefde die we van God krijgen uit te stralen en er anderen in te laten delen. We staan open voor iedereen. Iedereen is welkom bij ons. Ook jij! Dat willen we je graag laten voelen.