Nieuwsberichten


vrijdag 1 september

Wie ben je?

Talloze antwoorden zijn mogelijk op de vraag ‘wie ben je’. Als je tot geloof komt in Jezus, dan verandert er wat aan je identiteit. Onze predikant Maurits Oldenhuis hield een aantal preken met als titel ‘Vreemde vogels – wie je bent volgens Petrus’. Klik HIER als je meer wilt weten.

Maurits Oldenhuis
maandag 15 mei

Interview over samenvoeging NGK & GKV

In het week RTV Lansingerland programma 'Lansingerland Actueel' is een interview opgenomen over de samenvoeging van de GKV en NGK.  Aan het woord komen predikanten Maurits Oldenhuis (Het Baken, Bergschenhoek) en Arjan Wilschut (De Bron, Berkel en Rodenrijs).

https://youtu.be/k2RtBp9WZ_Q?t=519

Vanaf tijdstip 8:38.

Paul de Wit
zondag 7 mei

Fusie GKV en NGK

Op 1 mei 2023 zijn de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde kerken samen verder gegaan als één kerkverband: de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Als kerkenraad zijn we blij met het samengaan. Het is mooi om een hernieuwde eenheid te ervaren, zeker als je je realiseert hoe vaak in de geschiedenis van ons kerkverband het verleden sprake was van onenigheid en splitsingen. Met het weer samengaan van onze kerken geven we een mooi signaal af, dat het vieren waard is.

Rosine Nieuwlaat
Lees verder
maandag 1 mei

Nieuwe website live

De nieuwe website is live. Een nieuwe frisse en opgeschoonde website. De oude website was toe aan een flinke opknapbeurt. In combinatie met het het moment van samengaan van twee kerkverbanden een goede reden om een nieuwe website te lanceren.

Paul de Wit
Lees verder
vrijdag 20 januari

Met Petrus achter Jezus aan

Hij is de meest bekende discipel van Jezus. Zijn naam is Petrus, Simon Petrus. Simon was zijn Joodse naam. Petrus zijn Griekse. Rots betekent die naam. Jezus noemde Petrus de rots waarop Hij zijn kerk zou bouwen.

Maurits Oldenhuis
Lees verder