Nieuwsberichten


zaterdag 4 mei

Vacature jongerenwerker

16U / 0,4 FTE - Bergschenhoek

Ben jij ervan overtuigd dat God van mensen houdt en graag met hen een relatie aan wil gaan? Ben jij de bevlogen en enthousiaste jongerenwerker die houdt van God en graag jongeren wil helpen een persoonlijke band met God op te bouwen? Geniet je ervan om met jongeren in gesprek te gaan en met hen een stukje samen op te lopen? Werk jij graag in een team met bij jongeren betrokken vrijwilligers? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe jongerenwerker!

De commissie werving Jongerenwerker
Lees meer
woensdag 11 oktober 2023

Zin in het leven

Hoe geef ik betekenis aan mijn leven?
Voor veel mensen een zoektocht.
Waar vind ik voldoening?
Hoe word ik gelukkig?
Prediker is de filosoof van de Bijbel die je uitdaagt om over deze vragen na te denken.
Waar vind jij zin in het leven?
Kijk HIER verder voor preken over Prediker.

Maurits Oldenhuis
vrijdag 1 september 2023

Wie ben je?

Talloze antwoorden zijn mogelijk op de vraag ‘wie ben je’. Als je tot geloof komt in Jezus, dan verandert er wat aan je identiteit. Onze predikant Maurits Oldenhuis hield een aantal preken met als titel ‘Vreemde vogels – wie je bent volgens Petrus’. Klik HIER als je meer wilt weten.

Maurits Oldenhuis
maandag 15 mei 2023

Interview over samenvoeging NGK & GKV

In het week RTV Lansingerland programma 'Lansingerland Actueel' is een interview opgenomen over de samenvoeging van de GKV en NGK.  Aan het woord komen predikanten Maurits Oldenhuis (Het Baken, Bergschenhoek) en Arjan Wilschut (De Bron, Berkel en Rodenrijs).

https://youtu.be/k2RtBp9WZ_Q?t=519

Vanaf tijdstip 8:38.

Paul de Wit
zondag 7 mei 2023

Fusie GKV en NGK

Op 1 mei 2023 zijn de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde kerken samen verder gegaan als één kerkverband: de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Als kerkenraad zijn we blij met het samengaan. Het is mooi om een hernieuwde eenheid te ervaren, zeker als je je realiseert hoe vaak in de geschiedenis van ons kerkverband het verleden sprake was van onenigheid en splitsingen. Met het weer samengaan van onze kerken geven we een mooi signaal af, dat het vieren waard is.

Rosine Nieuwlaat
Lees verder
maandag 1 mei 2023

Nieuwe website live

De nieuwe website is live. Een nieuwe frisse en opgeschoonde website. De oude website was toe aan een flinke opknapbeurt. In combinatie met het het moment van samengaan van twee kerkverbanden een goede reden om een nieuwe website te lanceren.

Paul de Wit
Lees verder
vrijdag 20 januari 2023

Met Petrus achter Jezus aan

Hij is de meest bekende discipel van Jezus. Zijn naam is Petrus, Simon Petrus. Simon was zijn Joodse naam. Petrus zijn Griekse. Rots betekent die naam. Jezus noemde Petrus de rots waarop Hij zijn kerk zou bouwen.

Maurits Oldenhuis
Lees verder